Indianernas visdom

Kan inte låta bli att lägga upp dessa ord. Även om man läst dom förr, så skadar det inte att läsa igen :)                                               

Först när det sista trädet huggits ner, den sista floden förgiftats, den sista fisken fångats, kommer den vite mannen förstå att man inte kan äta pengar.

Cree ordspråk

   

I vårt sätt att leva...vid alla beslut vi fattar, tänker vi alltid på den sjunde generationens barn som kommer att födas... När vi vandrar på Moder Jord ser vi noga efter var vi sätter våra fötter, eftersom vu vet att framtida generationers ansikten tittar på oss nerifrån jorden. Vi glömmer dom aldrig.

 

Att visa vördnad och respekt är att anse att marken och vattnet och växterna och djuren som bor här har lika stor rätt att vara här som vi. Vi är inte några allenarådande och allvetande varelser som bildar kronan på skapelsens verk. Vi är en del av livets heliga kretslopp, tillsammans med träden och klipporna, vargarna och örnarna, fiskarna och grodorna, som var och en uppfyller sitt syfte. De utför alla sin givna uppgift i det heliga kretsloppet, liksom vi har en uppgift.

Wolf Song

Om du pratar med din häst pratar han med dig och ni kommer att förstå varandra. Om du inte pratar med din häst kommer ni inte att förstå varandra, och det du inte förstår kommer du att frukta. Det man fruktar förstör man.

Chief Dan George

Abenaki-stammen

  

             


Kommentarer
Postat av: Bjarne Nordbö

Ord som man behöver påminnas om då och då. Det är så lätt att bara trampa på. Ta saker för givet och glömma det viktiga. Att leva.

2008-08-24 @ 16:26:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback